Groen Verzekeren

Bij move for climate streven we ernaar om mensen oplossingen aan te reiken die ze in hun dagelijkse leven kunnen toepassen. Daarbij kijken we vooral naar zaken die de meeste mensen al hebben. Een van deze zaken zijn verzekeringen. Elke volwassene heeft wel één of andere verzekering lopen.

In Nederland zijn er echter al veel meer mogelijkheden om een verzekeringsmaatschappij te kiezen die zich bezig houd met groene projecten. In België loopt men zoals gewoonlijk wat achter. Wat je vooral wil is een verzekeringsmaatschappij die een deel van zijn winst terug investeert in groene projecten. Dit kunnen energie investeringen zijn maar evengoed duurzame projecten of goede doelen.

De bedoeling is dat je kiest voor bedrijven die een deel van hun winst herinvesteren in een betere wereld. Is het niet fijn wanneer je weet dat je autoverzekering toch een deel van de CO2 uitstoot compenseert met groene investeringen? Dit hoeft trouwen niet eens veel duurder te zijn. In sommige gevallen bieden zulke verzekeraars heel competitieve prijzen.

Een groene verzekeraars verschilt van andere verzekeraars. Men kijkt altijd naar twee factoren: voordelig en groen. Groene verzekeraars zijn eerlijk en transparant. Met het geld dat met verdient zorgen ze voor positieve veranderingen in de wereld. Dit op een manier waarop mens en milieu beiden als winnaar er uit komen. Men stimuleert duurzame ontwikkeling en het gebruik van natuurlijke bronnen op een manier dat zowel de planeet als de mens in balans blijven.

Het is net moeilijk om voor een groen verzekeraar te kiezen. Van verzekeraar veranderen is niet moeilijk en meestal wordt alles zelf voor je geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *