Groen Sparen

We kunnen de natuur niet alleen een handje helpen door onze levenswijze aan te passen, maar ook door ons spaargeld anders te investeren. Wist je dat het mogelijk is om naast een groene lening ook groen te sparen of te beleggen. Groen sparen die je bij banken als Triodos. Groen beleggen kan je bij veel verschillende banken. Dan beleg je in bedrijven die zich inzetten op duurzame energie.

Dat kunnen windmolen parken zijn, fabrikanten van zonnepanelen of bedrijven die onderzoek doen naar nieuwe groene energie. Wanneer je geld op een online spaarrekening zet bij een bank die inzet op groene energie dan steun je eigenlijk het gebruik ervan. Je help de ontwikkeling van deze nieuwe markt. Zo weet je zeker dat je geld goed geïnvesteerd wordt.

De verschillende mogelijkheden van duurzame energie

Bio-energie: Dit is het gebruik van biologisch afval om oliën te produceren. Er zijn verschillende snelgroeiende planten en bomen die voor dit proces gebruikt kunnen worden. Het is mogelijk om deze energie om te zetten in brandstof voor de auto.

Geothermische energie: Op bepaalde plaatsen in de wereld kan man warmte winnen uit de aardbodem. In Ijsland zijn er bijvoorbeeld verschillende plaatsen die geschikt zijn om dat te doen.

Zonne-energie: Het omzetten van zonlicht naar energie. Dit kan door het gebruik van zonnepanelen, zonnecollectoren, energiedaken, thermische zonne-energie, zonnetorens, foto-elektrochemische cellen en passieve zonne-energie.

Windenergie: Met windenergie kunnen we door middel van windturbines wind omzetten in elektriciteit.

Energie uit water: Er zijn heel wat manieren om energie uit water te halen.

Niet enkel in duurzame energie wordt geïnvesteerd

Groene energie is slechts één van de vele zaken waarin wordt geïnvesteerd wanneer je geld plaatst bij een groene bank. Alle duurzame projecten al da niet in betrekking tot het milieu zijn potentiële investeringen. Men kan ook beleggen in duurzaam vastgoed, gezondheidszorg, Fair-trade, sociale woningbouw, onderwijs, cultuur en nog heel wat andere zaken.

Dus wil je zeker weten dat je spaargeld goed gebruikt wordt? Kies dan voor groen sparen!